Söndag

Det har varit en bra och dålig helg på samma gång. Jag hoppade in på jobbet på lördagen och efter det mötte jag upp Sara för film- och tacokväll! Vi kollade på några How I met your mother-avsnitt och sedan även på Baksmällan. Så himla roligt att ha en kompis här hemma :) '

Idag var jag och Carro på lägenhetsvisning. Angående det så ska jag berätta mer om det en annan dag, men det är lite tidigt att skriva om det på bloggen känner jag. Sedan fick jag följa med Carro hem och det var väldans mysigt! Det blev tacos igen, (inte mig emot, det är så himla gott!) och mys med hundarna i TV-soffan. Det ska verkligen bli så himla kul när vi flyttar ihop, wiie! :D

Imorgon går mitt tåg till Stockholm klockan 06:02. Jag känner verkligen inte för att lämna Göteborg just nu, men jag har inte så mycket till val. Men det är bara tre dagar kvar på min Stockholmstid, så jag är snart hemma igen. Nu ska jag sova, alldeles för sent, men bättre det än aldrig ;)

Tänker på dig ♥

Lights will guide you home

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
and ignite your bones
And I will try to fix you

High up above or down below
when you're too in love to let it go
but If you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
and ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream, down your face and I

Tears stream, down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream, down your face and I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you




And it’s a brand new day
It’s a brand new day
For the first time
In such a long, long time
I know
I’ll be ok




And I think to myself
It's a beautiful night
And I know everything
Is gonna be alright
Yes now I know
It'll be alright



Tjabba tjena hallå!

Jag är ensam i allrummet på vandrarhemmet ikväll och det är riktigt skönt att kunna sitta och kolla på tv och surfa  lite samtidigt! Skönt att slippa vara social 24/7 också ;)

Nu har jag fått min lön också och det kändes RIKTIGT bra, den var helt okej! Nu har jag inte dåligt samvete för mina nya skor längre, utan imorgon är det jag som slänger de gamla trasiga, woho! Både höger- och vänsterskon har spruckit på undersidan, så när jag går ute i regnet blir jag klassblöt om fötterna. Men nu blir det mina nya Reeboks istället! Awesome! :D

Oktober blir en shoppingfri månad, för jag kommer behöva alla pengar jag har inför kommande flytt och sådär. Innan jag insåg det köpte jag ett armband, vilket var väldigt korkat såhär i efterhand. Kollade kvittot och självklart var det ingen bytesrätt.. Men, men, jag får väl unna mig det då! Haha! Jag och Carro ska på lägenhetsvisning i helgen, förresten! Ska bli spännande, ni får hålla tummarna ;)

Här sitter jag och ugglar, men nu blire natta!


In my neighbourhood

Som ni vet bor jag på ett vandrarhem nu under tiden jag jobbar i Stockholm. Mina "grannar" eller vad man ska kalla det, är ett gäng rörmontörer i övre medelåldern. Vi har liksom blivit kompisar eftersom vi har pratat med varandra i princip varje dag efter jobbet. De är så himla snälla mot mig hela tiden, de bjuder mig på öl ("Jomen ta en öl till maten nu!"), snaps, whiskey och vad det nu kan vara som de dricker eller äter för tillfället, haha! En av dem, min favorit, bjöd mig på en bit rökt renhjärta! Det trodde jag aldrig, att jag skulle åka till Stockholm och äta renhjärta, haha! Dessutom har jag fått lära mig hur hela ståltillverkninsprocessen går till! Masugnar och koks och allt vad det var, DET NI! Hahahaha! ;D

Igår kom jag "hem" och klagade över att jag var så hungrig att jag fått ont i huvudet, och frågade om de visste var man kunde beställa pizza i närheten. Då fick jag skjuts av dem(!!) till en pizzeria så att jag kunde köpa mat! Väl på pizzerian börjar jag prata med pizzabagaren, och han berättar lite om sig själv och vi pratar lite om Stockholm och livet i allmänhet. Sen när jag gick fick jag extra såser och bröd, haha! Så OTROLIGT snälla människor det finns, jag är så glad att jag får träffa så många av dem! :D

Det går lättare på jobbet här nu också, det är inte lika stressigt som sist jag var här. Det är alltid något att göra, men jag vet att jag inte kan göra allt, så jag tar det lugnare. Evelina kommer styra upp alltihop sen när hon kommer, så det ordnar sig liksom.

Nu ska jag se på det nya How I met your mother-avsnittet, WOHO!

Reebok

Jag köpte grymt snygga skor idag! Vet dock inte om jag ska behålla dem på grund av priset... Men, men. Den som lever får se.


Bloggtips

Jag tycker att ni som gillar att läsa min blogg även borde läsa Carros, eftersom vi skriver en del om varandra och om alla roliga grejer som händer på jobbet! För er som inte hängt med så är Carro min kollega, vän och även blivande sambo! Hennes senaste inlägg innehåller en av många roliga saker som händer när vi är i farten! Stor kram till dig Carro, kommer sakna dig när jag är i Stockholm! :)


Kvällen

Jag har städat mitt rum, så nu är det väldans fint här. Jag ser på Charlies änglar på TV samtidigt, vilket innebär en grym trip down memory lane, om man säger så.. Jag ÄLSKADE filmen när den kom, tyckte att den var så himla cool, hahha! Så var man ju typ elva år också :D

Speciellt till Mari: Jag trivs bra med håret! Jag och Carro har en lägenhet på G, och jag hoppas verkligen allt går bra, för den verkar perfekt!! :D Du får hålla tummarna för oss! ;D

Nu ska jag se klart på filmen, ta något att äta och sen packa det sista :) Natti natti!

Söndag igen.

Så har ännu en vecka gått. Max har varit här under helgen och det har varit så himla mysigt! Vi har bland annat kollat på How I met your mother och hunnit hälsa på hos Max morbror. Jag saknar min familj.. Eller känslan av att någon är hemma när man kommer hem, någon att äta mat med eller bara titta på TV med, någon att ha roligt med!! Jag är för social för att vara ensam såhär mycket, det suger! Jag ser verkligen inte fram emot en till vecka i Stockholm nu.. Men, men, det är kul att jobba där, det är bara så drygt med alla resor och att vara ensam. Det känns bra att jag trots allt ska stanna i Göteborg :) Vad som framförallt känns bra är att bli sambo med Carro! Det ska bli så himla roligt!! :D Vi är så lika och har alltid roligt ihop! :) WIHOO!

Nej, nu ska jag kolla på resten av Ensam mamma söker och samtidigt städa och packa! Ha det så bra!

Lika som bär

Agneta Sjödin? // Robin Scherbatsky?

Fresh start

Jag möblerar om i mitt rum just nu. Eftersom mitt rum tydligen är någon slags allmän passage har jag nu ställt min skärmvägg mellan min garderob och dörren, så nu har jag 2 kvadratmeter mindre, men ett mer privat rum iaf. Så otroligt jobbigt att inte kunna känna att man får vara ifred någonstans...! Gaah. Jag längtar så himla mycket tills Carro och jag flyttar! :)

Jag funderar på att köpa frisörschampoon, för gud vad lent mitt hår vart efter frisörbesöket! Det lär vara värt det i längden, de är dyrare, men mycket drygare och håret mår bättre! Men det får vänta, för det är, som sagt, dyrt!

Nu ska jag äta något, har inte gjort det på hela dagen, bara badat och städat. Tjipp!

Cut the crap!


Tisdag

Ni vet den här fikan jag skulle ha med Carro? Anledningen till att vi skulle fika var att jag ville fråga henne ifall hon ville söka lägenhet med mig igen, och det ville hon! Så nu är vi i full gång faktiskt! Vi har sökt i tre dagar och haft kontakt med lika många uthyrare. Dock blev det ingen av dem, men inte ger vi upp för det! Vi laddar inför imorgon och uppdaterar mailen en gång i kvarten ;)

Jag tog mod till mig och idag ringde för att boka klipptid hos en FRISÖR, faktiskt... Jag har pratat med Jessica på jobbet om att hon skulle göra det, men hon är ledig hela den här veckan och jag orkar inte vänta, jag är så otålig, haha! Så på torsdag minsann, då smäller det! Ska till Ansa, där Carro slingade håret. Det blev så bra på henne, så jag blir nog säkert också nöjd. Vi pratade om det här på jobbet idag och både Carro och jag gillar att de är unga (BILD), det känns som att de har bra koll på vad som är snyggt och inte.. lika snyggt, haha! jag hoppas de har det i alla fall... Fortsättning följer! Nu ska jag sova, god natt!

At work

På jobbet har vi en duschgelé med doft av Gardenia, som är en blomma. Vi har många kunder som inte har svenska som modersmål och ibland blir det lite fel med språket, som idag! Det kom in en kund och frågade mig var vi hade den duschgelén som luktade gardiner..! HAHAHA!


Bloggeliblogg

Moahahha!

God morgon!

Idag är jag ledig, woho! Jag ska fika med Carro i eftermiddag, det ska bli mysigt! :) Men innan dess ska jag städa lägenheten och mitt rum ordentligt! Jag lyssnar för tillfället på La Roux på Spotify och de är så braaaaa! Mer electropop åt folket tack. Nej, nu ska jag sätta igång så att det blir gjort! Ha en bra dag, underbara människor!

Butikskommunikatör

Det är vad jag vill bli! Ett yrke som innebär allt jag gillar! Butiksarbete, inredning, färg och form plus att det är ett socialt yrke, inte ett där man spenderar större delen framför en datorskärm! Jag vill kunna uttrycka min kreativitet och samtidigt träffa nya människor och det verkar som ett perfekt sätt att kombinera detta :)

"Butikskommunikation vänder sig till dig som vill arbeta som dekoratör i butik. Du stärker och förtydligar koncept, varumärken och sortiment genom att bygga miljöer och arrangera varor på ett säljande sätt.

Är du som person positiv, har gott om fantasi och kreativa idéer? Har du bra känsla för färg och form och ett stort intresse för trender och försäljning? Då är kanske dekoratörsyrket för dig."

- Läs mer här

Som ett extra plus är det en KY-utbildning(Kvalificerad yrkesutbildning = 9/10 får jobb direkt efteråt) som finns här i Göteborg! :D Jag är så glad, wiho!


Borta bra men hemma bäst(kusten)

Igår kväll kom jag hem till Göteborg igen. Det kändes riktigt skönt! Nu kommer jag jobba en vecka här hemma och sen blir det en och en halv vecka till i Stockholm. Efter det blir det Göteborg för hela slanten! Pratade med Evelina idag och det kommer bli så att jag stannar i Gbg. Det var nämligen lite prat om att det kanske skulle bli Sthlm på heltid, men nu blev det inte på det viset. Lika glad för det är jag! :) Gillar Göteborg jättemycket och man kan verkligen inte ha bättre arbetskompisar än vad jag har här! Jag har tydligen fått positiva omdömen efter min vistelse i huvudstaden, det känns verkligen jätteroligt! Men än är det inte klart, sista dagarna i september blir det också Stockholm och fullt upp! Goodie, goodie!

Jag vet vad jag vill plugga till. Det ni. ♥

Deer diary...


Efterlängtad uppdatering!

Härligt att ni saknar mig på bloggen allihopa! ;) Linn stressar mig så det blir ett kort inlägg! Okej, nä, det blir som vanligt, hon får vänta, hähä! Varning för rörigt inlägg, jag är trött.

Torsdag
Jag skulle stänga och de hade ringt in en tjej som var 17 som inte kunde med pappersarbetet vid stängning, vilket inte jag heller kan här, för de gör inte på samma sätt som i Gbg.. Detta resulterade i att jag skickade hem tjejen och fattade nada. Jag fick lämna kassan orörd till den som skulle öppna dagen efter. Det är ju lungt, vi brukar göra så om det blir en diff. Man får någon annans syn på saken och dessutom tänker man klarare när man inte har en arbetsdag bakom sig! :) Vad jag inte tänkte på i torsdags var att det var JAG som skulle öppna dagen efter... Jag hade dessutom glömt köpa mat på eftermiddagen så jag hade inte ätit något efter 12-13, så jag var både hungrig, trött och grymt förvirrad av ett, för mig, helt nytt system. Sedan fick jag snällt stanna kvar till 21, eftersom det var ett företag hos oss och gjorde rent golven. Sammanfattning: Torsdagskvällen SÖG!

Fredag
Vaknar väldigt nervös med vetskapen om att kassan är åt helvete fel och det är jag som ska öppna. Kändes sådär. Väl på jobbet panikade jag och ringde M, som är butikschef i en annan av våra butiker i närheten. Som TUR var så var hon precis vid min tunnelbanestation och kunde hoppa av! Så hon kom och hjälpte mig med allting, så himla snällt av henne! Så det ordnade sig fint :)

Under dagen jobbade jag på att placera produkterna så som de ska stå enligt en viss mall vi har. Det tog lång tid (man blir avbruten av kunder och sådär hela tiden) men jag blev klar med nästan allt. Charlotte fixade resten galant :) Jag åkte tåg hem till Bästkusten och tog ett välbehövligt bad och ett litet minispa. Filade fötterna och rakade benen och sånt härligt! Sen kom Max runt 21 och det var så mysigt! Senast vi träffades var mer än en månad sedan.. Det suger verkligen att inte kunna ses när man vill, jag längtar så mycket efter att bo ihop med min sötboll!

Lördag
Gjorde i princip ingenting alls, tog det bara lungt! Riktigt skönt att bara slappa! Vi var inne i stan en sväng och skulle köpa tågbiljetter, men vi kom 10 minuter efter att de stängt, så det sket sig. Vi köpte mat och sen lagade vi tacos hemma! Grymt gott var det!

Söndag
Vi drog in till stan och köpte en tågbiljett till Stockholm åt mig. Vi åt Chicken Thai på Kosmos (asgott där, prova!) och tittade i några affärer. Jag fick bland annat med mig orangea(??) strumpbyxor som jag velat ha ett tag nu, och lite pysselgrejor från panduro. Köpte örhängeskrokar och fästen. Ni kommer få se vad det blir av det i ett annat inlägg, när jag hittat min smyckestång! ;)

Sen har vi kollat på How I met your mother, och jag har fått mersmak för det igen, har inte kollat på ett tag faktiskt, dåligt av mig, det är ju en så himla rolig serie! :D

Måndag
Klockan ringde första gången 04... HÄRLIGT!!! Inte. Vi kom inte upp förrän ungefär en timme senare, men vi hann. Mitt tåg gick typ fem i sex och jag sov nästan hela resan till huvudstaden. När jag kom fram var det pang på jobb eftersom det var kampanjbyte. Det innebär grundlig städning, byte av produkter på iloter (är fristående hyllor och uttalas typ "ilåer") och rivning + uppsättning av nya prislappar i hela butiken! Det var därför jag åkte så jäkla tidigt! Detta var dagen med stort D eftersom butiken skulle vara tipptopp på tisdag morgon, på grund av ett finbesök från några högt uppsatta franska chefer! Vi jobbade verkligen stenhårt hela måndagen! Det blev en 11-timmars arbetsdag för min del och Charlotte jobbade 12h! Helt sjukt, men samtidigt roligt! Jag lärde mig av torsdagens misstag och såg till att äta ordentligare i alla fall :) På kvällen hade vi bara lite småplock kvar att fixa så det kunde vi med gott samvete lämna till dagen efter!

Tisdag
Upp med tuppen igen, jag och Charlotte bestämde nämligen oss för att vara på jobbet en timme innan fransmännen, vilken innebar att jag gick upp klockan 06. Dock väldigt värt det eftersom vi hann med allt vi skulle göra och lite mer därtill! Däremot fick vi vänta ett bra tag på besökarna, de kom inte förrän vid 12.. men det var bra på ett sätt för jag hann fixa en massa småsaker jag hade missat annars! Butiken är såååå himla fin nu! Vi har en stor växt precis vid ingången, alla produkter står snyggt, vi har ett levande ljus vid kassan så det känns väldigt fräscht och hemtrevligt samtidigt! Besöket gick jättebra och jag tror att vi blev godkända! I vilket fall är jag verkligen jättenöjd med både min och alla andras insatser!! :D

Nu ska jag sova ut, ända till 8, jippie! Haha! Natti :)

Jag har aldrig...

... förtjänat en ledig helg så mycket som jag förtjänar den här.

Stockholm, dag 3

Lika hektiskt som vanligt på jobbet! Eller ja, det känns inte lika stressigt här som det kan göra i Göteborg, men vi säljer ändå mer? Jag vet inte hur det går ihop riktigt men det är rätt skönt! Å andra sidan har vi tusen andra saker att göra, så det går väl på ett ut kan jag tänka mig. Idag fick jag ansvar för sminket, kampanjmaterial och accessoarerna. Det sistnämda är inte så jobbigt men ni skulle bara veta vilket kaos det är i sminkhyllan här! Herregud säger jag bara! Nakita skulle ha blivit GALEN! HAHA! :D

Min planering för imorgon blir följande:
1. Leta efter en viss skylt som fattas till nästa veckas kampanjbyte
2. Prislappar till accesoarer & till sminket!!
3. Gå igenom sminket & accessoarerna och försök efterbeställa sånt vi MÅSTE ha mer av inför nästa vecka
4. Sätta upp utfyllnadsgrejor (var de nu finns) i sminket, just nu gapar det tomt på några ställen, inte ok!
5. RENSA och STÄDA sminkavdelningen! Bort med i princip alla tester, byta ut tester-plattor för puder och även för foundation (kolla upp var de nya har hamnat)
6. Gör plats på lagret för sminket och ordna nya kartonger och sortera upp i olika märken (så fint som vi har det i Gbg ^^)
7. Skriv av gamla borstar och dyl.
Intressant va? ;) Carro förstår nog att det är mycket att göra här iaf! Haha ^^ Det lär ta minst en dag att fixa allt i och med att kunderna ska hjälpas i första hand! Men det ska bli kul! Det är verkligen jätteroligt att jobba här, varje dag är en ny utmaning och det känns så himla bra! :D Jag jobbar bäst under en aning press tror jag. Men nu ska jag sova, jag ska upp imorgon och äta frukostbuffén på vandrarhemmet klockan åtta, woho! Natti natti :)

Stockholm, dag 2

Idag började jag med att lämna hotellet och släpa alla mina saker till jobbet. Nästa vecka tänker jag fan inte släpa med mig så mycket!! Ska köpa reseförpackningar till schampoo och annat så att det inte blir så jäkla tungt! Dessutom tänkte jag inte på att jag skulle gå så himla mycket, så jag tog bara med mig mina nya lite högklackade stövlar.... Smart Elin! NOT. Jag börjar få blåsor i händerna efter att ha släpat väskan och jag har en blåsa på ena  hälen stor som en enkrona! Gjorde bilden mindre så får de som vill klicka upp den, haha ;)

 

Det känns väldigt konstigt att jobba här eftersom alla produkter står på andra ställen jämfört med i Göteborg, jag blir lite förvirrad när jag ska hämta en produkt åt en kund och vänder mig åt fel håll, haha! Sen är det väldigt rörigt här också, men det kommer lösa sig i sinom tid :) Bland annat spelade de 50 cent här i butiken i måndags! Helt sjukt, haha! Så det första jag gjorde när jag kom till jobbet imorse var att gå och köpa skivor, så nu har vi två skivor kärleksballader, två med hotell/loungemusik och två med franska lugna låtar. Helbra! Fick beröm för mina val av M. (som f.ö. jobbat i butiken sedan 2004) så det kändes kul också :)

 

Jag får bestämma ganska mycket här,  eftersom jag vet en del saker som de andra inte vet. Sen så är det så att butiken i Gbg verkligen är en toppbutik medan denna just nu är mycket sämre, tyvärr (både utseendemässigt och funktionsmässigt). Så jag jämför allt vi gör här med hur det går till i Göteborg och försöker ändra småsaker så att det blir smidigare :) Tjejerna här välkomnar förändringar och är öppensinnade, och tur är väl det! Tänk om de hade varit helt negativa och satt sig på tvären! Det hade inte varit så kul direkt. :) Men som det är nu känns det verkligen roligt att vara här, det är massor att göra varje dag och det kommer ta sin lilla tid att få i ordning, men vi är redan på god väg! Det gäller bara att fokusera, strukturera och vara positiv! Sen kommer resten naturligt! :)

 

Jag var med under stängningen idag och de stänger inte på samma sätt som vi gör. Det är alltid två som stänger och de har bara en kvart på sig! Istället för att räkna en kassa i taget lägger de ihop båda kassornas pengar och delar sedan på två mellan kassorna.. Tur att jag inte kommer stänga själv på det här sättet, det är lite förvirrande.

 

Efter jobbet köpte jag månadskort för SL och åkte till vandrarhemmet som jag ska bo på resten av veckan. det är jättemysigt här. Det är ett stort gammalt hus med lite knarrigt golv som är inrett med ett hopplock av äldre välbevarade möbler. Högt i tak och ljusa färger! Det känns som stugan vi har i Lysekil, så jag känner mig hemma :) Handfat har jag på rummet också, väldigt smidigt :) Kök, dusch och toa delar jag däremot med andra, men det är helt okej för min del, jag är ju van sedan Töcksfors-tiden (länk till en bild på rummet vi bodde fyra pers i under nästan 4 månader), haha! Det är MYCKET finare här kan jag ju säga! Jag tog bilder men råkade ha på macro, så det blev kass kvalité, emn ni får se ändå ^^


Nya friska tag imorgon! Nattinatti!


Stockholm!

Nu sitter jag på mitt hotellrum i centrala Stockholm och bara njuter! Det är jättefint här, modernt inrett med svart granit i badrummet och fräscha möbler. Kollar Seinfeld och CSI på platt-tv:n, wöööö! HÄR är hotellet jag bor på, rekommenderas starkt, men det är dyrt. Ser fram emot frukostbuffén imorgon! :D

Imorgon blir det också till att vara effektiv på jobbet, det är otroligt mycket som ska göras och fixas! Känns så himla kul att ha en riktig utmaning att "sätta tänderna i" ;) Höhö! Lika pepp som PEPPE ENG!