Min pojkvän och jag

En grej som verkligen "är Max" för mig är i-språket. Det har hängt med sedan någon gång i gymnasiet när vi pratade I-språket hela dagen i klassen. När man pratar i-språket är det väldigt svårt att inte prata med jätteljus röst, så man låter rätt irriterande, men samtidigt söt! För er som inte vet går I-språket ut på att byta ut alla vokaler mot i. Exempel:

"Jig ir bist pi itt priti i-sprikit! Jig hitir Ilin ich jig siknir min Mix"



En annan grej är rävar och katter och övriga djur. Max är så bra på att härma beteenden hos både djur och mäniskor, så himla roligt! Något av det bästa jag vet är Fågel-Max. Skrattar garanterat varje gång :) Dock kommer ni aldrig få uppleva detta underbara ting eftersom han vägrar visa det för någon annan än mig, haha. SÖTBOLLEN <3 Åh, jag önskar att Max vore här nu så att jag bara kunde krypa ner i sängen och somna med hans mysiga värme runt mig ♥ Prrrrrrrr!

HAHAHAHAHAH!


Ledig dag #2

Vi åt mat i Allum idag. Jag fick en väldigt underlig Thai chicken wrap som smakade filmjölk...(!?) Jag tänkte dessutom vara smart och beställde en stor cola (eftersom drickan alltid tar slut för snabbt när jag äter ute) till maten... Och stor var den, minst(haha) sagt! Den var typ dubbelt så stor som den största storleken McDonalds har! Såhär glad blev jag då:


Jag och den gigantiska drickan


Jag har som sagt köpt kuddar till mitt framtida krypin. Här kommer en bild på dem, måste dock tillägga att de är snyggare i verkligheten eftersom kanten på de två kuddarna "närmast kameran" skiftar i olika färger, ashäftiga!


Köpte även en skitsnygg bikini (inte så snygg på, men det är ju inte direkt bikinins fel, hähä... SKA BÖRJA TRÄNA som sagt) och en midjekort svart wct-tröja/jacka/whatever.



Imorgon är det back to work som gäller, men jag jobbar bara 12-17 så det blir en kort dag med sovmorgon, gött! Ha en underbar dag imorgon sötbollar. :)

Snart min


Lediga dagar

Två dagar på rad är jag ledig nu, det känns himla bra och välbehövligt. Igår hann jag med att baka bröd och scones och dessutom vänta på en spårvagn i 20 minuter, på grund av en krock i Brunnsparken (jag stod som tur var vid Kungsportsplatsen).


Bild från GP.


Mina brön... Hehe.

Sedan har det blivit lite ändringar i framtidsplanerna också, det blir som så att jag kommer bo i Guldheden som inneboende fr.o.m. juni! Känns väldigt spännande och nervöst, men det kommer bli bra. Linn och jag var på Indiska igår och där köpte jag tre prydnadskuddar som var jääääääättefina! Ska hämta hit mitt Indiska-draperi från Forshaga också. Mitt rum kommer bli så fiiiint :)

Idag var den ursprungliga planen shopping + museum + Ikea + tvättstuga, men än så länge har vi bara ätit frukost och diskat/duschat i princip... Så vi får se vad det blir av dagen. Men LEDIG är jag i alla fall! :D

Ett citat för Linns skull

Från Vänner:

Gene: You put this in your coffee.
Joey: A spoon! Your hands! Your face!
Gene: It's white.
Joey: Paper! Snow! A ghost!
Gene: It's heavier than milk.
Joey: A rock! A dog! The earth!
Gene: Pass!

Diggi-loo diggi-ley, himlen öppnade sig



Det åskar här i Göteborg, efter en dag med ett helt otroligt sommarväder..

€ 101.76 = 1 093.87479 Swedish kronor




Ett säkert tecken...

... På att Max är lika trött (om inte tröttare) än jag:

Max säger (01:17):
 skaratta 'ihtnE!

Go' kväll!

På grund av ett stort missförstånd har den här dagen varit rätt jobbig, men efter att ha pratat med inblandade parter känns det bättre! Man får se det positiva och lära av sina misstag, det är inte värre än så, inte i det här fallet i alla fall. :)

Jag har varit och kollat på ett rum idag som kändes riktigt bra. Det var på 16m² med en walk in closet (man fick använda halva utrymmet) och hon som bodde där verkade jättetrevlig och lätt att ha att göra med. Hon hade en utekatt som var jättetjock och gosig också! Det fick mig att vilja bo där ännu mer eftersom jag kom på hur mycket jag verkligen saknar mammas katter, sötnosarna. :) (Det är f.ö. samma som denna annonsen, fast jag svarade på någon av hennes gamla, hon hade tydligen lagt ut tre sammanlagt men ändå inte hittat någon person hon gillade). DOCK måste jag bestämma mig om rummet redan imorgon!!! Rätt jobbigt, eftersom jag ska på en visning tillsammans med min kollega Carro på kvällen. Jag har nämligen sökt lägenheter tillsammans med henne också, för er som inte visste om det! :)

Jag är jättetrött, somnar snart sittande.. Natti!

p.s. Älskar dig, Maxen! ♥

Stress!!!

Igår var det SJUKT mycket folk i butiken (löningshelg), så vi hade alla kassor öppna i princip hela dagen och ändå var det MASSOR av folk!! nu ska jag iväg på ännu en stressig dag! Ha en underbar dag :)

IKEA PS PENDEL

Otroligt snygg design och smart funktion i ett!

Priset är lite saftigt dock, 1 495 kr går golvuret på..

Plans

Wiieho! Stora planer på G! Uppdaterar om detta ifall det blir av ;)

Motown 50

Jag tackade precis nej till rummet. Det känns riktigt skönt faktiskt, det var inte helt rätt.. Så min boende-panik håller alltså i sig, haha! Jag måste verkligen börja söka mer aktivt (hänger mest på blocket) om jag ska få något som passar mig. Det blir till veckan!

Stackars Carro har fått lunginflammation nu också, måste vara jobbigt :/ Krya på dig!

Nej, nu ska jag dammsuga, woho!

Jag lyssnar just nu på Motown 50 via spotify, GULD!

Lördag natt

Idag stängde jag butiken för första gången. Det var nervöst och jag fick ringa chefen en gång, men efter det gick det fint! Jag är så stolt över mig själv! :D Gick ut därifrån med världens bredaste leende på läpparna, haha! GÖÖÖTT!

Imorgon öppnar jag, det ska bli skönt, jag gillar att vara först på plats, då vet man om vad som hänt under dagen och har lite koll liksom. Imorgon spelar det i och för sig mindre roll eftersom vi bara är två som jobbar^^

Angående min lilla mini-följetong "Rummet" här på blogggen har jag nästan bestämt mig för att tacka nej faktiskt... Anledningen till det är dels att det inte finns någon ugn och dels att jag inte har råd med dispositionen om jag inte lånar pengar av någon, och det är något jag helst vill undvika. Imorgon måste jag svara!

Jag måste börja träna eller något också, det är INTE OKEJ LÄNGRE! Allt jag gör är att sitta still och äta en massa skit. Morr.

Som klippt och skuren

Ja, ni. Det ligger en del hår i badrummet nu efter mitt hår-massmord. Såhär blev det:



Jag var ju och tittade på ett rum idag också och fick en hel hög beslutsångest.. Jag ska svara senast på söndag, vi får se hur det blir.. Nu ska jag sova, det blir en lång dag imorgon!

Nattinatti :)

Ledig

Det är precis vad jag är imorgon. Fri som en fågel, woho! Inte för att jag på det minsta sätt ogillar mitt jobb, men det är skönt att kunna göra precis vad man vill någon dag emellanåt också ;) Mitt "ledighetsval" imorgon faller på att... *trumvirvel* ...städa hela lägenheten!!! Ja, det låter tråkigt, men när man väl kommer igång kan det vara rätt okej. Det är minst sagt välbehövligt i alla fall. Jag ska släpa iväg alla våra pantflaskor till Ica, jag tror att vi har typ 3-4 kassar som vi inte har orkat gå iväg med, hahaha!

Som ni vet hyr ju Linn och jag vår nuvarande lägenhet i andra hand. Vårt kontrakt går ut snart, så nu letar jag boende i Göteborg för fullt. Jag är 100% säker på att jag vill bo kvar i Göteborg. Linn har många olika framtidsplaner, men i vilket fall skiljs våra vägar tyvärr åt. Kommer sakna henne något otroligt.. Lova att du kommer och bor hos mig sötnos :D.

Klockan sex imorgon ska jag iväg och kolla på ett "rum"( det är väl snarare en liten etta) som jag kanska ska hyra. Det är 12 m² stort och möblerat med en säng, ett skrivbord, stol, byrå och en garderob. Det finns en egen ingång och har ett mini-kök i hallen med två induktionsplattor, micro, vattenkokare, kyl & frys. Man har också ett helt eget badrum som är nyrenoverat (ser asfräscht ut på bilderna)! Dock finns det inte vatten i hallen/köket så det får man ta från badrummet, men det är ju inte hela världen! Bredband, el, och värme ingår också i hyran. Det verkar verkligen jättebra för mig, så jag hoppas att jag inte får några obehagliga överraskningar imorgon.. Hon som äger huset verkar väldigt trevlig, så det ska nog gå bra! (Kul info är att det bara ligger ca 15-20 minuters gångväg från mitt nuvarande hem, så jag känner ju till området lite :D) Wish me luck!

Just det ja, en av mina arbetskompisar kommer vara ledig i tre veckor framöver och idag gav hon mig ansvaret för sminkavdelningen i butiken som hon normalt bossar över! Så jag ska hålla ordning, se till så att det alltid är påfyllt (vilket man ska i vanliga fall också, men nu blir det lite extra eftersom huvudansvaret är mitt) och beställa hem när det tar slut. Det känns väldigt kul! Tack igen Nakita, I will make you proud :D Och, som sagt, ha så sjukt gôtt på Bali!

För att det här inlägget inte ska bli som en textvägg får ni en bild på min middag, schnizel & mos, gott! Ser ganska konstigt ut på bilden dock xD



Trist att äta såhär mysigt helt själv bara, men snart kommer Linnsey Flohan hem igen ;D

Sov gott nu allihop!

P.s. Till mamma: Jag bad faktiskt om receptet. ;)

Japansk humor när den är som bäst



xD

Panik..

Elin säger (00:59):
 OJ!!! OH MY GOD
 jag glömde tvätten i tvättstugan  
 hade till 23

Linn säger (00:59):
 HAHAHHAHAHAHAHAHA

Elin säger (00:59):
 kommer man in nu?

Linn säger (00:59):
 kolla om det är öppet xD

Elin säger (00:59):
 SHIIIT

Linn säger (00:59):
 du som sa att man inte gjorde det. jag vet inte

Elin säger (00:59):
 daaaamn
 brb

Elin säger (01:06):
 PUUUH
 man kom in  :D :D :D

Personlighetstest

Becca länkade till detta personlighetstest som jag också gjorde, detta blev mitt resultat:

Din personlighetstyp:
Vänliga, flexibla handlingsmänniskor. Fokuserade på snabba resultat. Lever för stunden. Risktagare som lever på högvarv. Har inget tålamod när saker dras i långbänk. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Socialt begåvade och populära.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Säljare, marknadsförare, poliser, ambulanssjukvårdare, medicintekniker, datatekniker, IT-supportanställda, entreprenörer, komiker, rallyförare, brandmän, militärer, revisorer, snickare, hantverkare, lantbrukare, servicepersonal, transportarbetare, väktare.

•••
Det jag känner direkt är väl att sista ordet i första stycket är ren och skär lögn, haha :D Men annars var det väl rätt bra! Säljare, servicepersonal & marknadsförare är jag ju i alla fall redan ;) Ni som känner mig, stämmer det?

Måndag


Den bästa uppfinningen ever:


Igår var det fest!


Påskafton

Idag är det jag som öppnar butiken, så jag ska strax dra in till stan. Efter jobbet ska jag på fest och hinner inte hem innan så jag måste släpa med mig ombyte till jobbet och fixa det där på nåt sätt. Det löser sig :)

Solen skiner, woho! Ha en bra dag!

ARAGORN ÄR HÄR :@

AAARGH!! (klicka här, varning för mystiska ljud)

G'morning!

Sol ute, HÄRLIGT! Min lilla man ligger och sover fortfarande, han är så fin! Själv ska jag dra iväg och jobba idag, det ska bli kul, jag ska jobba med Nakita. Trodde inte jag skulle få träffa henne förrän nästa vecka, men våra vägar korsades(poetiskt va? höhö) visst ännu en gång innan dess ! :D

Tjipp och hej! (som vi fortafarande inte säger i Värmland)

Glad påsk!

Tänkte börja med att berätta en grej som hände igår...  Klockan vad runt halv elva när Evelina(min chef) ringde och undrade var jag var någonstans och då fattade jag att jag hade tittat fel på mitt schema.. Jag trodde att jag började klockan 12, när jag egentligen började 10:30...! Fick springa till första bästa buss mot stan, som tur var gick det en typ 4 minuter senare. Sjukt pinsamt i vilket fall! Så, nu kan ni skratta åt min klantighet en stund, det bjuder jag på!

Jag fick lära mig att stänga av Carro igår och det kändes bra. Bara jag förstår mina egna anteckningar så ska det nog gå bra, haha. Efter jobbet mötte jag upp Max vid bussen, han ska nämligen vara här hos mig under påsk, myyyys! Idag har vi gjort absolut ingenting känns det som, och det har varit riktigt skönt att bara umgås med varandra för en gångs skull. Vi träffas ju inte speciellt ofta, som ni vet. Den grabben är guld värd! :)

Imorgon ska jag öppna butiken, så nu blir det sängen. Natti!


Tuesday

Idag har jag jobbat mellan 12-17. Stod mest i kassan men jag har också hjälpt till att beställa nya varor. :) Efter jobbet fixade jag födelsedagspresent åt min mamma, som jag ska slå in och skicka iväg imorgon. Efter det åkte jag hem och åt  min goda egenkomponerade korvgryta. Jag har också hunnit med att ringa till min gamla vandrarhemsvärd i Töcksfors(jag bodde på vandrarhem i höstas när jag jobbade i Norge), jag behövde nämligen en referens eftersom jag nu söker ett eget ställe. Han ställde upp som tur var! Det känns bra eftersom jag vet hur nöjd han var, han typ älskade oss eller nåt, haha. :)

Jag börjar förresten få riktigt långt hår! Jag vet inte vad jag ska tycka om det riktigt, jag har haft kort hår i typ 3-4 år nu, så det känns väldigt ovant. Jag har dessutom fått för mig att jag inte passar i det. Jag funderar på att klippa mig, men jag har inte den blekaste om hur.. Har någon något bra förslag?

Dagens soundtrack är Battles med "Leyendecker":



Nej, nu ska jag bloggdesigna lite.

Mitt i natten

Sitter och bränner ut musik till jobbet,det ska bli kul att få lite omväxling! Jag hade glömt mina brännskivor hos Max, men jag fick som tur var låna några av Linn :)

Jag vet att minst tre av mina arbetskompisar läser min blogg, så om ni undrar så är det dessa artister ni ska få höra:

Regina Spektor - Begin to hope (2006)
Röyksopp - Junior (2009)
Robyn - Robyn (2007)
Vanessa Carlton - Be not nobody (2002)

Nattinatti!

Det snurrar i min skalle

Jag börjar bli stressad över tanken på att jag inte har någonstans att bo den sista juni...! Jag kollar på blocket efter lägenheter och fick även tips av Jessica på jobbet om en person jag kunde vända mig till. Snällt av henne :) Tydligen kallas han "gubben i lådan" och förmedlar lägenheter  i Göteborg.. Sparar nog det tills jag blir desperat (vilket i och för sig är ganska snart, haha!), det låter riktigt skumt! Tydligen så funkade det så det är definitivt värt ett försök.

Jag råkade somna under en timme nu på kvällen och nu känner jag mig helt borta i skallen. Ska koka nudlar och värma korvgrytan som står och väntar i kylen snart. Jag har fått det ärofyllda uppdraget att fixa min kollega Carros bloggdesign förresten! Det ska bli kul! Har redan börjat lite smått :)

Ha en bra kväll!

En katts dagbok



Hahaha :D

3 dagar, 2 timmar sedan jag bloggade

Det ni! Jag har varit hos min pojkvän i de värmländska skogarna i tre dagar och har precis kommit hem till Göteborg igen. Det är så himla skönt att vara hemma ska ni veta! Saknat min Linn har jag gjort också, vi har knappt träffats under de två senaste veckorna. Skönt att prata av sig med sin roomie :)

Jag och Linn har gäster under helgen, nämligen Johanna och hennes kompis Emma! :D Känns bra att få träffa Johanna nu, innan hon drar till USA i ett år! Det är ju helt sjukt! Hoppas att jag kommer ha råd att hälsa på både Becca och Johanna! Kommer sakna er like crazy :(

Själv vill jag bo kvar i Göteborg efter att vårt andrahandskontrakt tagit slut, vilket är sista juni.. Jag har börjat kolla på lägenheter och frågat runt lite, det börjar ju närma sig! Så om du läser detta och kan tipsa om någon som hyr ut rum eller har en lägenhet att hyra ut i Göteborgsområdet vore jag otroligt tacksam! :)

Imorgon blir det upp tidigt för min del, jag ska nämligen öppna butiken så jag börjar klockan 09.
Tjipp! (Som alla TROR att vi värmlänningar säger..)